اضطراب جدایی در کودکان

اضطراب جدایی قبل از تولد کودک ممکن است آغاز شود و در زمانی که کودک چهار ساله است ممکن است دوباره ظاهر شود یا ادامه یابد. شدت و زمان اضطراب جدایی از کودک به کودکی دیگر متفاوت است. کمی نگرانی از ترک مادر یا پدر و یا پرستار کودک طبیعی است، حتی وقتی فرزند شما بزرگتر می‌شود. شما می توانید اضطراب را در فرزند خود با صبر مداوم و با محدودیت‌هایی آرام و مستمر و پایدار کاهش دهید. بعضی از بچه ها به حدی اضطراب جدایی را تجربه می‌کنند که حتی با حداکثر تلاش والدین از بین نمی‌رود. این کودکان در سال‌های اول مدرسه یا بعد از آن اضطراب جدایی شدید را تجربه می‌کنند. اگر این اضطراب بیش از حد باشد که در فعالیت‌های عادی مانند مدرسه و دوستیابی کودک تاثیر منفی داشته باشد و بیش از چند روز ادامه داشته باشد حاکی از وجود مشکل بزرگتری در کودک است. عمده‌ترین تفاوت های اضطراب جدایی عادی و اختلال اضطراب جدایی در شدت ترس کودک شماست و اینکه آیا این ترس ها آنها را از فعالیت های عادی باز می دارد؟ کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی ممکن است فقط با فکر دور بودن از مادر یا پدر ، دچار اضطراب شوند و ممکن است برای جلوگیری از این حالت از بازی با دوستان یا حضور در مدرسه امتناع می‌کند. وقتی علائم به اندازه کافی شدید باشد، این اضطراب می‌تواند به یک اختلال تبدیل شود. اما مهم نیست که فرزند شما هنگام جدا شدن از شما چقدر نگران باشد، اختلال اضطراب جدایی قابل درمان است. کارهای بسیاری وجود دارد که می توانید کودک خود را ایمن تر کرده و اضطراب جدایی را برطرف کنید.

چگونه اضطراب جدایی را کاهش دهیم

برای کودکانی که اضطراب جدایی دارند ، مراحلی وجود دارد که می توانند روند رفع این اضطراب را تسهیل کند:

1- جدایی از کودک را تمرین کنید.

2- ابتدا فرزند خود را برای مدت کوتاه و مسافت کوتاه با یک مراقب تنها بگذارید. همانطور که کودک شما به جدایی عادت می کند ، می‌توانید به تدریج مدت طولانی تر کودک را تر ک کنید و به کارتان برسید .

3- برنامه ای برای خواب و خوراک نوزاد در نظر بگیرید .

4- نوزادان در هنگام خستگی یا گرسنگی بیشتر مستعد این نوع از اضطراب هستند.

5- خداحافظی سریع داشته باشید.

6- زمان خداحافظی را طولانی نکنید تا بی قراری کودک کاهش پیدا کند. می توانید با یک بوسه و خداحافظی سریع از کودک جدا شوید.

7- بدون کشمکش و هیاهو کودک را ترک کنید .

8- به فرزند خود بگویید که شما در حال ترک او هستید و باز خواهید گشت، پس بعد از ترک کودک در زمانی که قول دادی پیش کودک برگردید.

9- وعده‌های خود را دنبال کنید.

10- برای اینکه کودک شما این اطمینان را حاصل کند که می تواند دوری را طاقت بیاورد ، مهم است که شما در زمانی که قول داده اید برگردید.

11- در صورت امکان محیط آشنا را حفظ کنید و کودک را با محیط جدید آشنا کنید.

12- وقتی پرستار به خانه شما می آید یا وقتی فرزند شما از خانه دور است ، آنها را تشویق کنید تا یک اسباب بازی که دوستش دارند را همراه داشته باشند .

13- یک مراقب اصلی ثابت برای کودک داشته باشید.

14- اگر پرستاری را استخدام می‌کنید ،سعی کنید آنها را برای مدت طولانی در کار نگه دارید تا از ناهماهنگی در زندگی فرزند خود جلوگیری کنید.

15- دیدن فیلم‌های ترسناک را به حداقل برسانید.

16- کودک شما از فیلم هایی که تماشا می‌کنید اگر وحشتناک نباشد، کمتر می‌ترسند.

17- سعی کنید تسلیم نشوید .

18- به فرزند خود اطمینان دهید که آنها خوب خواهند بود.

روانپزشک کودک ، روانشناس کودک یا متخصصان مغز و اعصاب کودکان می‌توانند اختلال اضطراب جدایی را تشخیص بدهند و درمان کنند. این پزشکان اطلاعات را از خانه ، مدرسه و حداقل یک ملاقات بالینی به این منظور تشخیص می‌دهند. به خاطر داشته باشید که کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی ، غالباً شکایات جسمی دارند که ممکن است نیاز به ارزیابی پزشکی داشته باشند.

متخصصان می توانند علائم جسمی را شناسایی و به فرزند شما کمک کنند تا راهکارهای مقابله و راه‌حل های حل مسئله را پرورش دهد.

درمان حرفه ای برای اختلال اضطراب جدایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

گفتگو درمانی

گفتگو درمانی روشی برای بیان احساسات کودک است. برخورد با کسی که با همدلی گوش کند و فرزند شما را به سمت درک اضطراب خود راهنمایی کند، می تواند یک درمان قدرتمند باشد.

بازی درمانی

استفاده از بازی درمانی روشی متداول و مؤثر است که باعث می‌شود بچه ها در مورد احساسات خود صحبت کنند.

مشاوره برای خانواده 

مشاوره خانواده می تواند به فرزند شما در مقابله با افکاری که باعث اضطراب آنها می‌شود کمک کند، در حالی که شما به عنوان والدین می توانید به فرزندتان در یادگیری مهارت‌های مقابله کمک کنید.

مشاوره در مدرسه

این می‌تواند به کودک شما که دارای اختلال اضطراب جدایی است کمک کند تا خواسته‌های اجتماعی، رفتاری را کشف کند.

 

گردآورنده: سرکار خانم مصطفی پور (مربی پیش2)

تایید کننده: سرکار خانم خمّر (مدیریت آموزشگاه)

منبع: سایت سفیر آرامش


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 0/20