علل و تاثیر تشویق بر کودکان

کودکان ذاتاً به دریافت پاداش و تشویق نیاز دارند؛ چرا که با این کار به آن‌ها انگیزه لازم برای انجام کارهایشان را می‌دهید. در حقیقت انجام کارهای روزانه توسط کودکان مانند دست‌یابی به اهداف ویژه در هر مرحله از رشد، نظیر راه رفتن، غذا خوردن، نشستن، رفتن به مدرسه و… به داشتن انگیزه و دریافت تـشویق کودکان نیاز دارند. این انگیزه در تسهیل انجام این کارها به آن‌ها کمک می‌کند. اینفوگرافیک تاثیر تشویق بر کودکان در هر نوبت تشویق کودکان چه پاداشی بدهیم؟ البته باید این را بدانید که دادن انگیزه دادن به کودک مساوی با پاداش نقدی (عروسک، شکلات، پول و…) نیست. ابتدا باید از انگیزه‌های بیرونی شروع کنید اما کم کم به فرزندتان اجازه دهید که به انگیزه‌های درونی دست یابد. در واقع منظور ما این است که فرزندتان را به طور افراطی به جایزه و پاداش وابسته نکنید. بلکه لازم است تا جانب اعتدال را رعایت کنید و بگذارید او به مرور انگیزه‌های درونی خود را پیدا کند. افراط و تفریط در تشویق کودکان می تواند بسیار آسیب زننده باشد.
چطور تشویق کودکان را درونی و خودکار کنیم؟
اگر شما کنجکاوی‌های طبیعی کودکتان را تشویق کنید، آن‌ها به سمت انگیزه‌های درونی خود هدایت می‌شوند و به مرور بدون اینکه دائماً نیاز به جایزه و مشوق بیرونی داشته باشند می‌توانند کارها را صرفاً برای اینکه از آن‌ها لذت می‌برند انجام دهند. کودکانی که برای انگیزه گرفتن به خود متکی می‌شوند، در بزرگسالی احــساس ارزشمندی بیشتری خواهند داشت و ســلامت روان را در سطح بالاتری تجربه خواهند کرد. اینگونه تاثیر تشویق بر کودکان به مرور حالت درونی و خودکار پیدا خواهد کرد. تشویق مؤثر کودکان چگونه است؟ چگونه کودکان را تشویق کنیم یکی از اشتباهات تربیتی والدین این است که از روش‌های نادرست و غیر مؤثر برای تشویق کودکان استفاده می‌کنند. تشویق مؤثر هنگامی اتفاق می‌افتد که در زمان مناسبی انجام شود. برای اینکه بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشید، به جای نتیجه کار بر میزان تلاش و فعالیت‌های فرزندتان تمرکز کنید و با تشویق های کلامی تان آن‌ها را تقویت نمایید. برای مثال اگر کودک برای یک رقابت با همسالان خود تلاش می‌کند می‌توانید به او بگویید که “ما به تلاش‌های تو افتخار می‌کنیم و هر نتیجه‌ای به دست بیاوری برای ما ارزشمند است”.
تشویق مؤثر چه مزایایی دارد؟
با تشویق درست و به موقع کودکان تاثیر مثبتی بر سلامت روان فرزندتان می‌گذارید. از جمله تأثیرات مؤثر تشویق کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: بیشتر برای خود ارزش قائل خواهد بود؛ خود ارزشمندی در نهایت به تقویت عزت نفس در کودکان منجر خواهد شد. تقویت عزت نفس؛ عزت نفس بالا در نهایت روحیه افراد را شادتر نگه می‌دارد و احتمال موفقیت را در حوزه‌های مختلف زندگی افزایش می‌دهد. افزایش پشتکار و تداوم رفتارهای خوشایند در فرزند از بین بردن نشانه های بی انگیزگی کودکان و افزایش انگیزه و دادن دید بهتر برای دوره‌های بعدی رشد بخصوص نوجوانی افزایش انگیزه‌های درونی سلامت روان مناسب در نهایت از بروز اختلالات مختلف نظیر افسردگی و انواع اختلالات اضطرابی پیش‌گیری خواهد کرد. آشنایی با مرکز مشاوره حامی هنر زندگی مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی با سابقه چندین ساله در ارائه خدمات درمانی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله کودک جزء بهترین و جامع ترین مراکز خدمات روانشناسی است. این مرکز با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد. حامی هنر زندگی با استفاده از ابزارهایی چون تلفن و اینترنت به مراجعان این امکان را داده تا در کمترین زمان ممکن در هر موقع از روز با بهترین متخصصان در زمینه مربوطه ارتباط برقرار کنند. در همین راستا با بهره بردن از مشاوره کودک می‌توانید اصول و راهکارهای تشویق کودکان خود را بیاموزید و با توجه به رفتاری که انجام می‌دهند به آنان پاداش مناسب بدهید. در کنار آن می‌توانید روش‌های مناسب تربیت کودک را نیز بیاموزید. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره روانشناسی کلیک کنید. سوالات متداول تاثیر سبک های فرزندپروری بر تشویق کردن کودکان چگونه است؟ والدینی که از سبک‌های تربیتی سهل گیرانه بهره می‌برند بیشتر کودکان خود را تشویق می‌کنند و والدین با سبک تربیتی مستبدانه خیلی کم از روش‌های تشویقی بهره می‌برند. بهتر است به سبک فرزندپروری خود توجه داشته باشید چراکه در همه زمینه‌های تربیت کودک شما بسیار موثر خواهد بود.
بهترین تشویق برای کودکان چیست؟
سعی کنید با توجه به رفتاری که کودکان انجام می دهند و بر اساس علایقی که دارند پاداش مناسبی در نظر بگیرید. ابتدا باید از انگیزه‌ها و مشوق های بیرونی شروع کنید ، اما کم‌کم به فرزندان اجازه دهید که به انگیزه‌های درونی دست یابند و بدون نیاز به تشویق ، رفتار را از سر دوست داشتن و علاقه انجام دهند.
گردآورنده: سرکار خانم بادپر (مربی پیش2)
تایید کننده: سرکار خانم خمّر (مدیریت آموزشگاه)
منبع: راسخون

امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 0/20